štvrtok 22. decembra 2011

Utekajmeeeeeee.....


Neviem či o tom viete...
... ale chystajú sa zborníky "menej úspešných" poviedok z poslednej CeFy.
V treťom v poradí budem už aj ja.
Prvý vyjde v sobotu 24.12. pod názvom "Utekajme, už ide!".
Enjoy!

Oficiálna text vydavateľa:



Vianociam neutečieme, tak sa im prestaňme brániť, ale si ich vychutnajme naplno. Sadnime si do kresla, položme si na stolík varené víno alebo čaj a nechajme za seba utekať iných... Vydavateľstvo Fantázia pre fanúšikov fantastiky pripravilo špeciálny darček – svoju prvú výhradne elektronickú zbierku fantastických poviedok, v ktorých sa najmä uteká – pred niekým, pred niečím, ale aj pred sebou samým. Antológia s príznačným názvom „Utekajme, už ide!“ obsahuje sedem poviedok od slovenských autorov a zastúpenie má tak sci-fi, ako aj fantasy a horor.



E-zborník Utekajme, už ide! je prvým výberom z poviedok súťaže Cena Fantázie 2011, ktoré nemali to šťastie, že by sa cez porotu prebojovali do finále deviateho ročníka súťaže, ale sú natoľko dobré, že by bola škoda, keby neboli publikované. Titulným textom, ktorý e-knihe prepožičal aj obálku, je zombie-horor odohrávajúci sa v uliciach Bratislavy a v útrobách nového hokejového štadióna. E-kniha pokračuje naháňačkou v útrobách kozmickej lode so záhadne mŕtvou posádkou, lovom na čarodejnicu v magickom lese, kde však nie je celkom jasné, kto loví koho, či vlkolačím príbehom s kriminálnou zápletkou. Útek pred diktatúrou na dne morskej planéty je témou ďalšej poviedky, rovnako ako útek pred sebou samým alebo pred okolitým svetom. Antológiu zakončuje sci-fi poviedka o behaní na športoviskách a o tom, ako sa dá pokoriť hranica fyzických možností športovca.



Zostavovateľom a redaktorom antológie Utekajme, už ide! je editor zborníkov z Ceny Fantázie Ivan Pullman. Vydavateľstvo Fantázia takýmto spôsobom vydá ešte dva ďalšie e-zborníky s poviedkami z deviateho ročníka literárnej súťaže, celkový počet publikovaných textov tak presiahne tri desiatky. Autorom obálky k titulnej poviedke „Zombieslava“ je výtvarník Ivan Kasaj.



Elektronický zborník sa začne predávať 24. 12. 2011 o 10.00 hod. cez iBux.sk a Martinus.sk, pričom kníhkupectvo Martinus ponúka okrem tradičnej EPUB verzie zároveň formáty PDF a MOBI. Zborník Utekajme, už ide! nebude predávaný v tlačenej verzii.



Vydavateľstvo Fantázia zároveň vyhlásilo podmienky desiateho ročníka literárnej súťaže Cena Fantázie zameranej na slovenské poviedky v žánroch sci-fi, fantasy a horor.



Zoznam autorov a poviedok:

Ivan Pullman: Utekajme, už ide! (predslov)

Lucia Lackovičová: Zombieslava

Marek Kolcun: Ramoon7

Gabriela Habdáková: Pieseň pre džina

Diana Majerová: More plné sĺz

Roman Kulich: Muž, po ktorom štekali psy

Paulína Grendža-Donská: Mikey

Ján Gálik: 9,02

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára