nedeľa 14. októbra 2012

Rýchlovka #9: Trochu iní dôchodcovia


Red – vo výslužbe a extrémne nebezpečný


Keď si človek chce na večer pustiť niečo superakčné a natrafí na film, kde figurujú mená ako Willis, Freeman, Malkovich a Karl Urban, je jasné, že jeho sen sa vyplnil. Nuž a potom si to ten bežný človek, divák prahnúci po zábave, pustí.
Začiatok je fajn, má dobrý rozbeh, zaujímavé postavy a aj humor. Tá akcia trochu mešká, ale to je pochopiteľné vo filme o agentoch na dôchodku (a jednej operátorke). Navyše táto zostava hercov nemá čo pokaziť, Bruce je stále vo forme, veríte mu každú akčnú scénu (tešíme sa na A good day to Die Hard), Freemanovi len stačí ukázať sa na plátne aby si diváka získal a Malkovich... Malkovich je tu taká milá vtipná figúrka.
Lenže v polke sa niečo pokazí, film začína nudiť a to aj napriek prudkému nárastu akčných scén.  Vtipy prestávajú byt vtipné, zápletka získava na senilite a človek má dojem, že niekoľko kľúčových scén bolo vystrihnutých. Respektíve, že komiksová predloha má poriadne gule, ale maníci v USA si stanovili rating PG 13 a tak sa nedočkáme ani kvapky krvi. No dobre nejakú tam nájdeme, ale v porovnaní s Expendables je to bieda. A tak sa to vlečie. Pokiaľ mal diváka ten film presvedčiť, aby siahol po komiksovej predlohe, zlyhal. Stáva sa z neho priemerná špionážna záležitosť pri ktorej aj Salt pôsobí ako neskutočná pecka. Škoda. Totálne premárnený potenciál.
Orientačne: 60%
P.S.: Posledných 20 minút tie gule má.

Red
Red – vo výslužbe a extrémne nebezpečný
107 min.
USA, 2010
Réžia: Robert Schwentke
Hrajú: Bruce Willis, Morgan Freeman, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, John Malkovich, Karl Urban, Richard Dreyfuss, Julian McMahon a ďalší.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára